Henkilöstökoulutuksia pukkaa

Syksy on mennyt pitkälti erilaisten henkilöstökoulutusten suunnittelussa ja monenlaista onkin luvassa meneillään olevalle lukuvuodelle.

Adobe Connect -koulutukset

AC-koulutuksissa pääasiallinen kohderyhmä on vuonna 2016 alkavissa verkkopainotteisissa monimuototutkinnoissa opettavat, mutta myös koko henkilöstölle on tulossa koulutuksia. Centrian oman IT:n kanssa katsotaan muutaman tunnin koulutuksissa ensin perusasiat kuntoon (headsetin ja kameran käyttö, kokoushuoneeseen liittyminen yms.) ja sen jälkeen lisäkoulutusta tulee Ilona IT:n järjestämänä. Lisäksi digisuunnittelija Asko Mentun kanssa kukin opettaja pitää pienen opetustuokion AC:n kautta, näin toivottavasti kynnys pitää ensimmäinen oikea oppitunti verkon kautta madaltuu.

Ja kun perusasiat on hallussa, lisäkoulutustakin on saatavilla, niissä teemoina on mm. oppijoiden aktivointi verkossa, toimintojen tehokas hyödyntäminen sekä meille räätälöitynä koulutuksena Breakout-toiminnon käyttö eli ryhmätyön tekeminen verkossa.

Myös HTP-henkilöstölle on tulossa oma koulutus, jossa keskitytään verkkokokouksiin. Toki tähän voivat myös opettajat halutessaan osallistua.

Ilona IT:n koulutuksista löytyy lisätietoa täältä.

Skype-koulutus

Myös Skype for Business sopii opetus-, ohjaus- ja kokouskäyttöön, ja sen käyttökoulutusta on tulossa vielä syksyn aikana.

Optima- ja kyvyt.fi -koulutus

Optima-koulutus aloitetaan oman talon asiantuntemuksella, eli Kimmo Hakala käy läpi muutamaa toivotuinta työkalua maanantaina 26.10. Tähän voit osallistua paikan päällä Kokkolassa tai etänä Adobe Connectin kautta. Koulutus jatkuu marraskuussa, jolloin Katri Wikström Discendumilta pitää koulutuksen sekä Optimasta että eportfoliotyökalusta kyvyt.fi. Katri pitää samansisältöisen koulutuksen sekä Kokkolassa että Ylivieskassa.

Tekijänoikeuskoulutus

Vielä syyslukukauden aikana järjestettävä tekijänoikeuksiin liittyvä tietoisku perehdyttää tekijänoikeuden perusteisiin ja erityisesti digitaalisen materiaalin käyttöön. Tietoiskussa käsitellään tekijänoikeuskysymyksiä opettajan työn näkökulmasta. Aihetta käsitellään mahdollisimman selkeästi ja käytännönläheisesti. Tekijänoikeuskoulutukseen kannattaa osallistua jokaisen opettajan, mutta varsinkin jos suunnittelet osallistuvasi tammikuussa alkavaan POD 2 -teemakoulutukseen Eikö kaikkea tarttiskaan tehdä itse? Avoimet oppimisresurssit osana opintojaksoa.

Jatkosuunnitelmiakin meillä piisaa: puhetta on ollut mm.  älypuhelimien käyttökoulutuksesta  ja tablettien opetuskäytöstä. Ja jos mielessäsi on huikea koulutusidea, kerro ihmeessä siitä meille vaikka kommentoimalla tätä blogia!

lehtori Anna Pulkkinen

Mainokset
Kategoria(t): Yleinen Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s